Un copil de 7 ani din Ştei, Rareş Stanciu, a dat un exemplu de civism şi a dovedit, totodată, că a fost bine educat de părinţi. Micuţul a găsit pe stradă, în Oradea, un portofel cu bani şi acte şi l-a predat poliţiştilor din municipiu, care l-au găsit apoi pe proprietar.

Păţania a fost povestită marţi seară pe pagina de Facebook „Poliţişti bihoreni”, unde a fost publicată şi o poză cu copilul, care este lăudat pentru spiritul său civic dezvoltat.

„Azi în jurul orei 19:30 Rareș se afla împreuna cu mama sa Livia în Mun. Oradea și a găsit un portmoneu, care aparținea numitului S. Mihai, pe care l-a ridicat repede de pe jos să nu-l ia altcineva, și i-a spus mamei lui că trebuie să-l ducă la Poliție, fapt care s-a și întâmplat deoarece în jurul orei 19:45 a ajuns la Sediul Poliției Rutiere, unde a povestit ce s-a întâmplat polițiștilor R.J. Alexandru, și B. Ciprian, care, în urma verificării domnului S. Mihai în bazele de date, au reușit să ia legătura cu dânsul spunându-i să meargă la Sediul Poliției Rutiere pentru a primi portmoneul pierdut”, se arată pe reţeaua de socializare.

La doar 30 de minute după ce Rareş a predat portmoneul, proprietarul a mers la Poliţia Rutieră şi l-a recuperat, confirmând că în el se află tot ce a avut înainte de a-l pierde: bani cash, un card bancar şi documente personale.

„Mulțumim Rareș, felicitări că ești un copil bun, ne-am bucura foarte mult ca la vârsta maturității să faci parte din rândurile noastre, din Poliția Română”, a mai scris administratorul paginii „Poliţişti bihoreni”.