Un băieţel în vârstă de şase ani a fost regăsit de familia sa la 1.000 de kilometri de casă, cu ajutorul unei campanii pe mai mult de zece bloguri. Este un caz fără precedent în China, în care s-au implicat peste 83.000 de internauţi, informează China Daily.

Peng Gaofeng, în vârstă de 30 de ani, tatăl băieţelului care a fost răpit pe 25 martie 2008, şi-a regăsit copilul în oraşul Pizhou din provincia Jiangsu din estul Chinei, la o distanţă de peste 1.000 de kilometri de oraşul său din sudul Chinei, Shenzhen.

"Este fiul meu. Încă mă recunoaşte şi ştie să vorbească în dialectul din oraşul lui de baştină", a declarat Peng, în timp ce aştepta rezultatele testului ADN care să dovedească vestea cea bună.

După răpirea copilului, acum aproximativ trei ani, familia sa a încercat toate posibilităţile de care au fost în stare pentru a-l găsi. "Am creat 13 bloguri pe internet şi am publicat peste tot fotografia fiului meu, inclusiv şi pe microblogurile de pe sina.com. Acum, văd rezultatul eforturilor", a spus el.

Părintele a primit pe telefonul mobil de la un internaut un mesaj care conţinea şi o fotografie a fiului său, pe 2 februarie, în ajunul Anului Nou Chinezesc şi s-a grăbit să ajungă în Pizhou să-şi salveze copilul, cu ajutorul poliţiei locale.

Este primul caz când un copil ajunge înapoi în sânul familiei datorită unor campanii lansate de internauţi.

Yu Jianrong, profesor la Academia Chineză a Ştiinţelor Sociale, iniţiatorul campaniei, le-a solicitat utilizatorilor de internet să facă fotografii copiilor care cerşesc pe străzi, dar şi altor copii despre care bănuiesc că ar fi putut fi răpiţi.

Ulterior, fotografiile erau postate pe bloguri, în speranţa că membrii familiilor îi vor recunoaşte.

Până marţi, peste 83.000 de internauţi participaseră la această campanie, în cadrul căreia au fost postate 588.870 mesaje pe microblogurile de pe sina.com.