Caz şocant în judeţul Constanţa! O fetiţă de doar trei ani a ajuns la Urgenţe după ce a fost drogată cu canabis.

Incidentul a avut loc la finalul săptămânii trecute, dar informația a ajuns abia vineri în presa centrală. Mama ar fi dus-o la spital după ce a observat că micuța nu se mai oprea din râs. Ulterior, copila a avut şi o stare de somnolenţă.

După simptome, medicii şi-au dat seama că este vorba despre consum de droguri şi au testat-o, iar în urma analizelor de sânge, rezultatul a fost pozitiv pentru canabis.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Crina Kibedi, a declarat, potrivit Strileprotv.ro, că minora a fost internată pentru ingestie de substanţe interzise.

„Este vorba despre un pacient minor în vârstă de trei ani, care a fost internat în unitatea noastră prin serviciul de urgenţă. Când a fost adus la spital, copilul prezenta stare de somnolenţă, fiind internat pentru ingestie de substanţe necunoscute. În urma testelor toxicologice, minorul a ieşit pozitiv la substanţe interzise, prin urmare a primit tratament de specialitate din partea echipei noastre medicale. După mai bine de 24 de ore de spitalizare şi monitorizare atentă, starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit semnificativ şi a fost externat în condiţii de siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, potrivit sursei citate.

Fetiţa, internată vinerea trecută, în 28 iunie, a fost externată la cererea familiei după două zile.

Mama copilului a fost şi ea testată pentru consum de droguri, însă testul a fost negativ.

Cadrele medicale au chemat la faţa locului şi ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, care au audiat-o pe mama copilului.

Femeia are cetăţenie olandeză şi ar lucra pentru o companie din Ţările de Jos, iar tatăl copilului este cetăţean român, din Constanţa.

Olandeza le-ar fi spus anchetatorilor că fetiţa ar fi mâncat prăjituri, jeleuri şi bomboane de la un magazin din Olanda.

Site-ul Stirileprotv.ro mai scrie că autorităţile care se ocupă de caz sunt de părere că cea mai plauzibilă ipoteză ar fi aceea că micuţa a fost ţinută într-un mediu în care s-a consumat canabis şi că ea ar fi victima fumatului pasiv.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!