Răzvan Varga, băiatul în vârstă de 13 ani din satul Chiraleu, comuna Chişlaz, dispărut duminică de acasă şi căutat de pompieri în râul Barcău, a fost găsit, luni înainte de prânz, de poliţişti, în zona localităţii în care locuieşte.

"Aparent, starea sa de sănătate e bună, însă urmează să fie dus la spital pentru consultaţii amănunţite şi apoi reîncredinţat familiei", a declarat BIHOREANULUI subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Deocamdată nu se cunosc exact împrejurările dispariţiei, acest fapt urmând să fie stabilit în urma cercetărilor poliţiştilor şi pe baza declaraţiilor copilului.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, începând de duminică seară, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au cercetat metru cu metru râul Barcău pe raza localităţii Pocluşa de Barcău, unde se bănuia că a căzut minorul şi s-a înecat, mai ales că hainele sale fuseseră găsite undeva în apropierea râului.

Copilul a dispărut în jurul orei 16.30. Aflat la pescuit cu tatăl său, care suferă de un handicap locomotor şi se deplasează mai greu, băiatul i-a spus că o ia înainte spre casă, deoarece îi era sete. Cum nu a mai ajuns, părinţii au anunţat poliţia, care a cerut ajutorul pompierilor să-l caute pe copil în apele Barcăului. Echipajul căutare-salvare din cadrul Detaşamentului Marghita a efectuat căutări duminică vreme de cinci ore, întrerupând cercetările pe timpul nopţii, iar luni dimineaţă, căutările au fost reluate.