Copilul în vârstă de numai un an și cinci luni care a ajuns joi seară la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, după ce s-a înecat cu o bucată de măr, este în continuare în stare gravă.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Spitalului, Lisa Crăiuț, micuțul este în continuare intubat, în aceeași secție. „Semnele vitale s-au mai îmbunătățit în această dimineață, însă prognosticul medical este în continuare rezervat”, a declarat Crăiuț vineri pentru BIHOREANUL.

Pe de altă parte, a ieșit la iveală că locul în care se afla copilul și care se prezintă drept grădiniță pe rețelele de socializare nu este o unitate de învățământ acreditată sau autorizată.

„Această entitate nu se regăsește în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor, nefiind nici acreditată, nici autorizată. Le recomand părinților să consulte această listă de pe site-ul instituției noastre, pentru a cunoaște unitățile acreditate, atât publice, cât și private”, a declarat inspectorul școlar general Horea Abrudan, vineri, pentru BIHOREANUL.

Unitatea cu pricina, aflată pe strada Islazului din Oradea, se prezintă pe Facebook ca fiind o „grădiniță cu accent pe dezvoltarea socio-emoțională”, dar serviciile pe care le oferă nu sunt aprobate sau verificate de nicio autoritate a statului.

BIHOREANUL a încercat să contacteze reprezentanții acestei afaceri, dar persoana care a răspuns la numărul publicat pe contul de Facebook al așa-zisei grădinițe a precizat că nu poate vorbi și va reveni cu un apel telefonic.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!