Băiatul care, vineri seară, a fost lovit de tramvai alături de mama sa și a rămas prins sub vehicul este în stare gravă, fiind internat la Terapie Intensivă. Un pasager din tramvai a povestit BIHOREANULUI clipele de groază din momentul accidentului. Iar primele concluzii ale polițiștilor dezvăluie și cum s-a petrecut evenimentul.

Potrivit şefului Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea, dr. Hadrian Borcea, copilul, în vârstă de 7 ani, a fost operat în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a fost internat ulterior la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

"Acesta are mai multe leziuni la organele interne şi se află în stare gravă", a declarat dr. Hadrian Borcea, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Conform șefului UPU-SMURD, mama copilului se află internată la secţia de Ortopedie, cu mai multe fracturi la nivelul membrelor şi toracelui.

Mama și copilul au traversat prin loc nepermis

Polițiștii continuă ancheta privind felul în care s-a desfășurat accidentul, însă primele concluzii arată că femeia și copilul ei au traversat prin loc nepermis.

„Din investigațiile efectuate de polițiști la fața locului, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Husasău de Tinca din județul Bihor, în timp ce conducea un tramvai din municipiul Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi acroșat o femeie de 30 de ani și un minor de 7 ani, fiul acesteia, ambii din comuna Sălard, județul Bihor, care s-ar fi angajat în traversarea carosabilului printr-un loc nepermis, din partea dreaptă a direcției de deplasare a tramvaiului”, a declarat, sâmbătă, BIHOREANULUI, comisar șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Vatmanul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Mama, salvată de trecători

Între timp, apar mărturii șocante legate de accident. Un martor al evenimentului, călător în tramvaiul care a lovit mama şi copilul, a transmis BIHOREANULUI cum s-a petrecut groaznicul accident.

Potrivit acestuia, tramvaiul tocmai pornise din capătul străzii Nufărul înspre Cetate, când femeia care își ținea copilul de mână (n.r. - după spusele unor martori era cu copilul în brațe), ar fi traversat cele patru benzi ale șoselei prin loc nemarcat și a vrut să treacă şi peste linia de tramvai, cam la 60 metri de staţie.

Martorul a descris că vatmanul a folosit încontinuu semnalele sonore şi a frânat brusc pentru a evita impactul, însă tot i-a lovit pe cei doi. Mai mulţi bărbaţi care treceau pe bulevardul Nufărul s-au oprit şi au reuşit să scoată femeia de sub tramvai folosind cricuri ale propriilor mașini.

"Fiind ploaie, femeia probabil nu a văzut tramvaiul și nici nu a auzit semnalele sonore trase continuu de vatman, care a și frânat brusc. Inerția a făcut ca tramvaiul să alunece şi după frânare. A lovit femeia şi copilul şi i-a tras sub tramvai până după prima uşă. Imediat vatmanul a coborât speriat şi urlând de groază, împreună cu un alt bărbat, care era în tramvai. Niște fete tinere au sunat la 112, s-au oprit vreo patru automobile și nişte bărbaţi tineri au venit cu cricuri de maşină, le-au pus sub tramvai şi au reuşit să scoată femeia. Copilul a rămas însă captiv şi a plâns sub tramvai, dar au reuşit să-l tragă puţin până au venit autorităţile. Cinste acestor oameni pentru curajul şi spiritul civic pe care l-au avut. Poporul nostru încă mai are oameni de valoare", a relatat cititorul BIHOREANULUI.

Sub roţile tramvaiului

După cum BIHOREANUL a mai scris, copilul a fost scos într-un final de membrii echipajului de descarcerare chemați să intervină. Potrivit spuselor unei femei care locuieşte în zonă, micuțul avea umflături la nivelul feţei şi plângea.

"L-am văzut pe pompier. După ce l-a scos s-a uitat la cer şi i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a putut scoate de acolo", a mărturisit aceasta, vineri seara, reporterului BIHOREANULUI prezent la faţa locului.

Circulația tramvaielor a fost blocată o perioadă în zonă, până la finalizarea cercetărilor la fața locului.

Citiți detalii în articolul „Accident grav în Oradea: O femeie și un copil au fost loviți de tramvai în zona McDonald's Nufărul. Băiatul a rămas încarcerat (FOTO/VIDEO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!