Părinţii care ştiu că micuţii lor iubesc dansul şi sunt talentaţi îi pot înscrie la audiţiile organizate sâmbătă de Universitatea Maghiară de Arta Dansului din Budapesta, în subsolul Palatului Baroc din Oradea.

Audiţiile, dedicate copiilor cu vârste între 9 şi 12 ani, vor începe la ora 11, la Centrul Fix Makerspace din subsolul Palatului Baroc, unde se ţin, de regulă, ateliere de fotografie, croitorie, pictură, de imprimare 3D, de prelucrare a lemnului sau a metalului.

Participarea la audiţii este gratuită, însă părinţii sau antrenorii de dans trebuie să-i înscrie pe copii trimiţând un mail la adresa titkarsag@szigligeti.ro, până la data de 30 septembrie.

Potrivit unui comunicat transmis de Teatrul Szigligeti, juriul care va urmări audiţiile va fi format din rectorul universităţii maghiare, Márta Fodorné, care este balerină şi coregrafă de balet, şi profesoarele universitare Katalin Volf şi Angéla Kövessy, la rândul lor balerine.

Participanţii sunt sfătuiţi să vină la audiţii îmbrăcaţi în haine lejere, potrivite pentru mişcare.

"Copiii vor primi sfaturi de la juriu, iar cei talentanţi vor fi încurajaţi să-şi continue studiile dacă-şi doresc, în viitor, la Universitatea Maghiară de Arta Dansului din Budapesta", a explicat János Szabolcs, secretar în relaţii cu publicul din cadrul Teatrului Szigligeti din Oradea.

Înainte de audiţii, la ora 10, membrii juriului vor susţine şi o prezentare a universităţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!