Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, la Hotel Continental, proaspătul demisionar din PDL, Dorin Corcheş, a anunţat că a intrat în Partidul Conservator şi a explicat motivele pentru care a ales să plece din PDL.

Mutare pregătită

"A fost o decizie deloc uşoară, a fost o perioadă destul de lungă în care am activat în PDL şi am cunoscut şi satisfacţii personale, şi insuccese. Nu a fost nici o decizie luată în pripă, nici influenţată de unele situaţii sau posibile situaţii tensionate de moment, a fost o proprie analiză, pe parcursul a 5-6 luni, bine gândită, luată cu toată convingerea, atât din punct de vedere raţional, cât şi din punct de vedere sentimental", a afirmat Corcheş.

"Le urez multă sănătate foştilor mei colegi, n-am să le urez succes politic, pentru că începând de azi vom deveni adversari politici", a adăugat el.

Ex PDL-istul a afirmat că în luarea deciziei au contat foarte mult "activitatea actuală şi lipsa de viziune politică a PDL", precum şi "o posibilă fracţiune a partidului", pentru că după alegerile interne "lucrurile n-au mai decurs aşa cum era normal şi firesc, la nivel naţional încă sunt voci care vor să facă o nouă construcţie, tot cu membri PDL".

Evitând să spună, concret, motivele plecării şi refuzând şi să nominalizeze persoanele cu care s-a înţeles mai puţin din PDL, Corcheş a recunoscut că, în perioada "analizei", a purtat negocieri cu mai multe partide. "Am purtat o serie de discuţii cu multe formaţiuni politice, dar cele mai constructive discuţii din ultima lună au fost cele cu domnul Traian Bodea şi colegii din Partidul Conservator. Dânşii îşi doresc o construcţie sănătoasă, pe termen mediu şi lung, cu multă muncă, ceea ce personal, pentru mine e o provocare".

Liber la traseism!

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a spus a spus, la rândul său, că pentru el este o "satisfacţie" că Dorin Corcheş s-a alăturat partidului pe care îl conduce, exemplificând cu numele unui reputat fotbalist. "Simt că prin venirea domnului Corcheş la PC Bihor e ca şi cum aş fi reuşi să îl transfer pe Messi", a spus el.

"Chiar dacă azi porneşte de la calitatea de membru, ne vom da tot concursul să fie unul dintre oamenii de bază ai Partidului Conservator, să fie un lider al PC la nivel local şi judeţean, şi, împreună, să putem să creştem, să ne dezvoltăm şi să atragem cât mai mult electorat", a completat Bodea.

Cei doi şi-au exprimat credinţa că vor dezvolta partidul, aşa încât la alegerile generale şi locale din 2016 să fie mult mai vizibil şi să atragă electoratul de partea lui.

Întrebat de BIHOREANUL dacă în perioada următoare vor mai emigra şi alţi PDL-işti în PC, dat fiind exemplul dat de Corcheş şi de Nicolae Hodişan, proaspăt revenit la şefia Direcţiei Agricole, preşedintele PC a spus că da.

"Da, pot să vă spun că negociem şi cu alte persoane, nu numai din Partidul Democrat, ci şi cu cei din PPDD, dar vă vom anunţa la timpul potrivit. Noi ne bucurăm dacă ne vin oameni de calitate, să putem să facem echipă. Uşile partidului sunt deschise", a spus Bodea.

Prin demisia sa din PDL, Corcheş va piede şi funcţia de consilier local. De altfel, el a precizat că în cursul zilei de joi îşi va lua rămas bun de la colegii din legislativ, cel mai probabil locul său din partea PDL fiind luat de Cristian Puşcaş.