Într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul partidului, preşedintele PDL Oradea şi totodată candidat pentru Consiliul Local, Dorin Corcheş, s-a legat din nou de primarul Ilie Bolojan. Mai exact, de sloganul său, "Faptele fac diferenţa" şi de videoclipul care îl ilustrează. "Sunt de acord că faptele fac diferenţa, dar am unele precizări vizavi de candidatul PNL pentru Primăria Oradea: că faptele altora fac diferenţa!", a spus Corcheş, apăsat.

Oradea în top

Liderul democrat-liberal a spus că Oradea era dezvoltată încă din 2008, "nu era un cătun al judeţului Bihor", datorită administraţiilor anterioare: un orăşel al copiilor, un bazin olimpic care a făcut ca Oradea să ajungă între principalele oraşe în lumea sporturilor de apă, reţele de gaz, transport în comun "la standarde europene", "investiţii în platformele comerciale", şi "era unul dintre cele mai bine mobilate oraşe din punctul de vedere al retailerilor, care au creat mii de locuri de muncă".

"Oradea era în acea perioadă în topul oraşurilor care au accesat fondurile europene în perioada de preaderare, ISPA, PHARE, Sapard mai puţin. Iată că oraşul a avut un contact cu Europa mult înainte de 2008", a zis Corcheş.

Referindu-se la videoclipul electoral al primarului Ilie Bolojan, care face o paralelă între cum arăta Oradea în 2008 - în imagini alb-negru - şi cum arată acum, în imagini color, după 4 ani de mandat, Corcheş a spus că oraşul e prezentat pe nedrept "foarte cenuşiu şi foarte bacovian".

"E un afront total faţă de ceea ce a făcut celelalte administraţii şi e un dispreţ total faţă de spiritul civic al orădenilor. Toate aceste chestiuni mă îndreptăţesc să consider atitudinea candidatului Ilie Bolojan demnă de un mareşal sovietic cu vestonul greu de decoraţii primite în urma faptelor de luptă ale altora", a zis Corcheş.

Piramida "transformatoare"

Pe de altă parte, PDL-istul a reiterat, aşa cum a făcut-o şi săptămâna trecută colegul său Cristian Ile, ideea că o bună parte din chestiunile cu care Bolojan se legitimează nu ar fi fost posibile fără finanţări de la Guvernul PDL, ca de pildă Grădina Zooogică, modernizarea spitalelor sau şoseaua de centură.

În schimb, Corcheş a criticat "tichia de mărgăritar a administraţiei Bolojan", adică centrul de relaţii cu publicul din Primărie: "Această piramidă a transformat orădenii în simple CNP-uri, pentru că e creată strict pentru a plăti taxele şi impozitele, dar a închis Primăria faţă de orădean", a mai spus Corcheş, ignorând, totuşi, faptul că aici orădenii pot depune, respectiv ridica documente, dar şi să afle informaţii de la reprezentanţii tutoror compartimentelor municipalităţii.