Pedelistul Dorin Corcheş a afirmat, într-o conferinţă de presă, că, eforturile municipalităţii orădene se întreaptă într-o direcţie greşită.

"Deşi pare o iniţiativă bună, sunt surprins că pe strada Scurtă se introduce canalizarea, în timp ce oamenii de acolo susţin că sunt racordaţi la canalizare. Am aflat că cei de pe partea dreaptă a străzii sunt deja racordaţi la canalizarea de pe strada Lungă, iar cei de pe partea stângă, la canalizarea din Decebal", a spus preşedintele PDL Oradea, într-o conferinţă de presă.

corches.jpgÎnarmat cu marker şi foaie, ca să le explice mai bine ziariştilor, Corcheş a deplâns banii publici afirmând că, în condiţiile date, strada nu are nevoie de canalizare, dar în schimb "sunt foarte multe străzi care au nevoie".

Contactaţi de BIHOREANUL să lămurească această problemă, reprezentanţii Companiei de Apă susţin că pedelistul este prost informat. "Într-adevăr, doi consumatori sunt legaţi unul din strada Lungă, iar celălalt din Decebal, dar racordul lor de canalizare trecea transversal peste altă proprietate, ceea ce nu e numai ilegal, însă vecinul putea să-i taie oricând racordul", a explicat inginerul Alin Sas, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oradea.

Potrivit acestuia, pe strada Scurtă, alţi doi consumatori de pe stradă aveau un sistem de canalizare pe un tronson de 15 metri, făcut pe cheltuiala proprie, din strada Rimanoczy Kalman, dar deoarece conducta era subdimensionată, se bloca în mod constant. "Un alt locuitor nu avea deloc canalizare. Or în aceste condiţii, introducerea canalizării şi a sistemului pluvial se impunea", a conchis Alin Sas.

Nu este prima gafă făcută de pedelistul orădean. De exemplu, după ce a votat în Consiliul Local taxa pentru monumentele istorice, a zis mai apoi că nu e de acord cu ea...