Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, a făcut referire la faptul că luni, Consiliul de Administraţie al CAO l-a numit director comercial pe preşedintele PSD Oradea, Claudiu Pop, fost subprefect. Ironic şi fără să fie la fel de vehement ca altă dată, Corcheş a ţinut să spună din capul locului că "nu critcăm, ci doar constatăm".

"Ieri, prin numirea preşedintelui PSD Oradea în funcţia de director comercial al CAO s-a materializat o relaţie de colaborare existentă de o bună perioadă de timp între reprezentanţii celor două partide (n.r. PNL şi PSD). Este dovada că la ora actuală, singurul partid de opoziţie în plan local este PDL, prin consilierii locali", a spus Corcheş. Pedelistul a mai afirmat că nu îl surprinde decizia CA al CAO. "Îmi ridică însă semne de întrebare poziţia specialiştilor în economie, a finanţiştilor liberali. Ştiu că PNL ar avea resurse pentru a gestiona o asemenea funcţie"...

Şeful PDL Oradea a adăugat că relaţia dintre cele două formaţiuni politice este veche şi s-a văzut încă din poziţiile adoptate de pesedişti în Consiliul Local, care au votat, în ultima perioadă, proiectele propuse de liberali. "Acum sunt trei formaţiuni în Consiliu care gestionează bunul mers al municipalităţii", a comentat Corcheş.

Solicitat de ziarişti să spună, concret, dacă îl crede capabil pe Pop pentru funcţia de director comercial al regiei, pedelistul a dat un răspuns evaziv, afirmând că nu îşi permite să facă aprecieri. "Din cunoştinţele mele, domnul Claudiu Pop este economist. Nu ştiu dacă e recomandat sau nu. Eu am semnalat ciudăţenia numirii şi gata", a zis el, adăugând că îi dă lui Pop "o perioadă de graţie care nu va fi prea lungă".

"Sigur, a mai avut dumnealui perioade de incertitudine, pentru că a fost şi subprefect sub Guvernul Boc, dar sper că aici îi va fi bine", a mai aruncat Corcheş.

Întrebat dacă în acest fel confirmă zvonurile potrivit cărora în perioada în care a fost subprefect Pop a cochetat cu PDL, Corcheş a dat-o din nou cotită. "Zvonurile au existat. Eu am spus că în cazul în care ar intra în partid, eu aş fi fost primul care l-ar fi contestat", a susţinut el.