"Voi candida la Primărie doar dacă voi considera că îl pot bate pe Ilie Bolojan", a declarat preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, într-o conferinţă susţinută joi la sediul partidului.

"Ca cetăţean al oraşului, sunt câteva chestiuni pe care Ilie Bolojan le-a făcut bine, le văd şi eu, la fel ca alţi cetăţeni, dar sunt şi multe pe care le-a promis şi nu le-a realizat. Poate sunt optimist, dar cred că Ilie Bolojan, alături de lista sa de consilieri, poate fi bătut. Nu va fi uşor, dar poate fi bătut", a spus Corcheş.

În ce priveşte o potenţială candidatură la şefia Consiliului Judeţean, sugerată de consilierul judeţean Ionel Avrigeanu, Corcheş a spus că aceasta nu intră în planurile lui, deocamdată, având în vedere că are doar 31 de ani şi că nu are destulă expertiză.

"Sigur, faptul că sunt tânăr poate fi compensat, prin dinamismul şi energia de care pot da dovadă. Dacă Biroul Permanent Judeţean va lua o decizie în acest sens, voi accepta. Dar deocamdată nu se pune problema", a completat PDL-istul.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Ionel Avrigeanu, şeful consilierilor judeţeni ai PDL Bihor, a făcut mai multe referiri la Uniunea Social Liberală, în Bihor. Avrigeanu a spus că aşteaptă cu interes ca alianţa să îşi desemneze candidaţii pentru alegerile locale din 2012, adăugând că PDL va câştiga CJ, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre Primărie, unde "e mai complicat". "Ilie Bolojan s-a mişcat bine şi e o opţiune serioasă. Dar nu înseamnă că nu se pot întâmpla şi surprize într-un an şi jumătate", a zis Avrigeanu.

Cât despre propriii candidaţi, PDL-istul s-a ferit să facă multe referiri, afirmând doar că sunt vreo 3-4 oameni care ar putea fi lansaţi în cursă.