Faimos pentru reformarea administraţiei locale din Oradea, iar în ultimii patru ani şi a celei judeţene din Bihor, punând accent pe onestitate şi eficienţă, preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, n-a reuşit să dea dovadă de transparenţă până la capăt.

Pe site-ul instituţiei, la rubrica "Achiziţii publice", bate vântul: cele mai "noi" achiziţii directe efectuate de CJ Bihor făcute publice datează din anul 2021, secţiunea "Rapoarte licitaţii" este complet goală, iar la "Achiziţii în curs" cele mai recente anunţuri sunt din 2023, iar înaintea acestora, din 2021.

Nici centralizatoarele contractelor de achiziţii încheiate de CJ Bihor nu sunt actualizate, pentru anul în curs nefiind publicate informaţii despre niciun astfel de document.

Ce-i drept, site-ul conţine un link direct către platforma naţională de licitaţii SICAP, unde cetăţenii pot vedea "cumpărăturile" CJ Bihor, dar o pot face numai dacă au abilităţi tehnice aproape supranaturale, portalul fiind parcă anume conceput pentru a fi greu de "frunzărit".

Un motiv în plus ca site-ul CJ Bihor să fie adus la zi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!