În scrisoarea trimisă preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul îi propune pe Dacian Cioloş, pentru portofoliul european al Agriculturii, sau, dacă România nu va mai păstra această funcţie, pe Corina Creţu, europarlamentar PSD, pentru un portofoliu care ar urma să fie decis, scrie digi24.ro.

"Dacă prima noastră propunere nu corespunde arhitecturii pe care o aveţi în vedere pentru viitoarea Comisie, am dori să luaţi în considerare candidatura doamnei vicepreşedinte al PE, Corina Creţu, pentru un portofoliu care va fi discutat cu dumneavoastră ulterior", i-a scris Ponta lui Juncker.

Premierul Victor Ponta spunea în urmă cu două zile că nu poate da numele viitorului comisar european din partea României, dar spunea că este vorba despre o femeie, pentru că acest lucru sporeşte şansele ţării de a obţine un portofoliu important. Premierul a adăugat apoi că acesta este a doua opţiune, dacă Dacian Cioloş nu obţine din nou portofoliul Agriculturii.

Pe de altă parte, premierul afirmase că a discutat cu noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte stabilirea portofoliilor din CE, şi că acesta i-a spus că "este foarte puţin probabilă" păstrarea aceleiaşi persoane în acelaşi portofoliu din Comisia anterioară.