Noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, a depus jurământul de învestire în funcţie, miercuri, în cadrul unei ceremonii la care au participat preşedintele României, Klaus Iohannis, şi premierul Dacian Cioloş.

Până acum, Şuteu a ocupat funcţia de secretar de stat în Minister, iar între anii 2006-2012 a condus Institutul Cultural Român din New York.

A demisionat de la şefia ICR New York în urma scandalului "poneiului roz cu zvastică". Institutul a găzduit o expoziţie de street art, "Freedom for Lazy People", iar în expoziţie a figurat un ponei roz cu o zvastică desenată, dar şi un afiş cu David şi Moise în ipostaze indecente. Scandalul stârnit a determinat-o pe Şuteu să părăsească ICR New York.

Preşedintele Iohannis a spus, la ceremonia de miercuri, că în cultură e nevoie de reformă. "Cred că domeniul de care se ocupă ministerul are nevoie de reformă, nu de reformită, are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma şi vă doresc să reuşiţi să schimbaţi lucrurile în sensul aşteptat de artişti, de public, dar şi de specialişti. Complicată ecuaţie. Vă doresc mult succes!", a spus Klaus Iohannis.

Corina Şuteu îi ia locul fostului ministru Vlad Alexandrescu, al treilea ministru care părăseşte cabinetul Cioloş.