Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, social-democratul Ioan Mang îl acuză pe Cornel Popa că vrea să umple instituţia cu angajaţi de culoare „liberală”.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul PSD Bihor, Ioan Mang a arătat că partidul pe care îl conduce nu va vota vineri, la şedinţa CJ Bihor, propunerile care vizează înfiinţarea a două structuri externe, dar subordonate instituţiei: Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bihor şi Agenţia de Management a Destinaţiei Bihor.

Arătând că, în primul rând, este „interesant” cum CJ Bihor a găsit bani pentru a face angajări abia de când PSD nu mai face parte din guvernarea locală, Mang a spus că cele două agenţii se suprapun cu direcţii sau structuri deja existente.

Concret, Agenţia de Management a Destinaţiei Bihor se „încalecă” cu Centrul de Informare Turistică a Bihorului, ce funcţionează pe strada Patrioţilor şi este în subordinea CJ Bihor, iar Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bihor cu recent înfiinţata Direcţie de Dezvoltare Regională, Programe şi Proiecte cu Finanţare Externă, formată din servicii deja existente în CJ: de Dezvoltare Durabilă şi Planificare, de Elaborare a Proiectelor şi de Monitorizare şi Implementare a Proiectelor. „Nu ştiu cum se vor evita suprapuneri de funcţii când există câte două structuri. Aşa cum arată azi, la Consiliul Judeţean aproape toţi angajaţii scriu proiecte”, a declarat Ioan Mang.

„Senzaţia pe care o am este că se continuă tradiţia prin care fiecare preşedinte de Consiliu Judeţean lasă moştenire cât mai mulţi angajaţi de aceeaşi culoare politică”, a mai spus şeful PSD Bihor, convins că cele două structuri noi nu vor aduce rezultate „decât celor angajaţi acolo”, rolul lor fiind exclusiv de a crea locuri de muncă pentru anumite persoane.

În acelaşi timp, a mai spus Mang, conducerea CJ ignoră adevăratele probleme ale instituţiei, precum subdimensionarea Serviciului de Achiziţii Publice, care duce la întârzierea licitaţiilor, şi supraîncărcarea Direcţiei Tehnice.