Senatorul PNL de Bihor, Cornel Popa, a pus la dispoziţia presei locale, vineri, o Hotărâre de Guvern încă nesemnată care aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare a Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Potrivit actului în cauză, în ţară ar urma să mai funcţioneze 8 inspectorate teritoriale, care vor avea în structură direcţii judeţene de control în construcţii. Astfel, Inspectoratul Teritorial de Construcţii Bihor ar urma să devină o simplă direcţie judeţeană, instituţia regională fiind la Cluj Napoca. "Îl rog pe premier să îşi revizuiască atitudinea feudală. Ardealul nu este feuda lui Boc, ci cu egală măsură a tuturor locuitorilor săi. Însă faptul că Inspectoratul Teritorial de Construcţii avea sediu în Oradea l-a deranjat foarte mult pe feudalul Boc", a declarat Cornel Popa în cadrul unei conferinţe de presă.

Parlamentarul liberal a spus că premierul n-ar trebui să se atingă de cele două instituţii regionale care au mai rămas în Bihor, Inspectoratul Teritorial de Construcţii şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare. "Va mai face un sediu, când la Oradea este unul mare şi modern. Cu acesta ce va face şi cine îşi asumă responsabilitatea unei noi risipe?", a întrebat retoric Popa.