Comisia judeţeană pentru Dialog Social, formată din reprezentanţi ai sindicatelor, patronatelor şi mai multor instituţii care îndeplinesc şi activităţi sociale, s-a întrunit, vineri, în şedinţă pentru a primi un nou invitat permanent, Asociaţia Filantropia, dar şi pentru a asculta raportul Casei Judeţene de Pensii Bihor privind distribuirea biletelor de odihnă şi tratament pe anul 2013.

Aşadar, potrivit directorului Leontin Ţârle, din 6.168 de bilete repartizate către CAS Bihor au fost împărţite până pe 15 noiembrie 5.692 de bilete de tratament, din care aproape 97% au şi fost valorificate.

Şedinţa de vineri l-a avut ca invitat pe ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, care a ajuns pentru prima oară în Bihor. "Obişnuiesc să particip la astfel de şedinţe şi în alte judeţe căci aşa pot să iau pulsul problemelor de la nivel judeţean. Judeţul Bihor este foarte harnic chiar dacă nu are probleme sociale aparte, doar cele care se întâlnesc şi la nivel naţional", a declarat Doina Pană.

Profitând de prezenţa ministrului, membrii Comisiei pentru Dialog Social au ridicat în şedinţă o serie de probleme, precum necesitatea acordării biletelor de odihnă şi tratament mai repede, încă din luna februarie, lipsa de personal calificat pe anumite meserii în Bihor şi numărul ridicat al persoanelor angajate cu contracte de muncă pe perioadă determinată.

Printre sesizările pe care le-a primit Doina Pană s-a numărat şi aceea venită din partea reprezentantului Blocului Naţional Sindical, Nicolae Moldovan, cum că preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa nu participă la şedinţele Comisiei de Dialog Social şi nici nu trimite un delegat în locul său. "Comisia aceasta are doi co-preşedinţi, domnul prefect şi preşedintele Consiliului Judeţean. Voi verifica să văd de ce dacă nu poate să ajungă la aceste şedinţe nu deleagă pe cineva în locul său", i-a răspuns ministrul.