Preşedintele liberalilor bihoreni Cornel Popa a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că este trist faptul că românii au ajuns să regrete regimul dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu, datorită modului în care PDL conduce ţara. Senatorul susţine că singura modalitate de a stopa acest fenomen este ca Guvernul să înceteze să mai încalce drepturile cetăţeneşti ale românilor.

"Este extrem de grav că oamenii au început să se întrebe: era mai periculos stresul psihologic cauzat de un regim dictatorial sau cel de acum cauzat de multiplele lipsuri şi de lipsa de orizont şi speranţă, care sufocă tinerii, familiile cu copii sau bătrânii? Sau cîte sinucideri erau înainte de 1989, din cauza foametei şi a sărăciei crase, ca acum?", a spus parlamentarul, citând dintr-o declaraţie politică făcută săptămâna trecută în plenul Senatului.

Popa mai susţine că românii au ajuns să se întrebe ce să facă cu libertatea, atâta timp cît nu au ce pune pe masă. "Poate ar trebui ca cei din conducerea ţării să se gândească la acest pericol şi să îşi schimbe atitudinea faţă de drepturile cetăţeneşti pe care le încalcă astăzi", a concluzionat liberalul.