Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, s-a întâlnit la sediul instituţiei, marţi dimineaţă, cu ambasadorul României în China, Doru Costea, aflat în judeţul Bihor în timpul concediului de odihnă.

Popa a profitat de prezenţa ambasadorului la Oradea pentru a-i solicita acestuia sprijinul în facilitarea legăturilor economice între firme din Bihor şi posibili parteneri din China, diplomatul răspunzând, conform unui comunicat de presă emis de CJ, că "în măsura în care există deja proiecte concrete la nivelul judeţului, ambasada României este dispusă să caute partenerii potriviţi pentru realizarea lor".

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că "un constructor chinez serios ar fi varianta cea mai potrivită pentru realizarea autostrăzii Transilvania" şi i-a solicitat ambasadorului sprijin în trei proiecte concrete, de care ar putea fi interesaţi parteneri chinezi: în domeniul agriculturii, al energiei regenerabile şi construcţiilor.

Ambasadorul României la Beijing s-a mai întâlnit, de asemenea, cu prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, dar şi cu conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor şi cu reprezentanţii a peste 20 de firme din Bihor.

În faţa acestora, Doru Costea a prezentat oportunităţile de investiţii ale firmelor româneşti în China şi şi-a arătat disponibilitatea de a promova companiile din ţară în China. De asemenea, diplomatul a spus că domeniile în care firmele româneşti ar putea avea succes în China sunt mai ales agricultura şi industria alimentară, arhitectura, mobilierul şi textilele de calitate.