Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că reorganizarea propusă de PDL va aduce haos şi că judeţului îi vor fi retezate şansele de a se dezvolta în cazul în care proiectul va fi adoptat. Popa a spus, de asemenea, că vrea să propună Consiliului Judeţean să decidă organizarea unui referendum la care bihorenii să se pronunţe dacă vor ca judeţul să nu mai existe.

Ce vor bihorenii?

"Sunt dezamăgit de reorganizarea propusă de Băsescu & Co. Mi se pare un proiect fantasmagoric, mai ales că am primit şi scrisoarea de la Uniunea Europeană în care ni se preciza clar că nu este nevoie de reorganizare pentru a primi fonduri. Trist este că populaţia nu e informată corect, mai ales cu privire la costurile pe care le implică acest proiect", a spus senatorul Popa.

În ceea ce priveşte referendumul pe care îl vrea organizat de CJ, senatorul liberal a afirmat că acesta trebuie să aibă "o singură întrebare", şi anume dacă bihorenii sunt de acord cu desfiinţarea judeţului. "Ştim de pe acum care va fi răspunsul lor, şi credem că şi politicienii din alte partide ar trebui să facă la fel pentru a afla ce îşi doresc cu adevărat oamenii. Dacă va trebui şi va fi nevoie, vom ieşi şi în stradă", a declarat Cornel Popa.

"Fiii ploii"

Senatorul a mai spus că, în opinia sa, proiectul propus de PDL e doar o diversiune a preşedintelui Traian Băsescu pentru a distrage atenţia de la eşecul neintegrării în spaţiul Schengen, şi care demonstrează încă o dată setea de putere a şefului statului.

"Dacă pierdem acest judeţ suntem fiii ploii, mai ales că acest proiect a apărut ca o contrapondere la nereuşita României de a intra în spaţiul Schengen. A fost scos ca o gogoriţă care să ne distragă atenţia. Băsescu a vrut să ne dea de lucru şi uite că a reuşit. Eu cred că proiectul ne arată şi setea lui de putere. Va fi numit un reprezentant PDL-ist al regiunii, apoi un preşedinte PDL-ist al Consiliului care va lua locul actualelor consilii judeţene...", a spus liderul liberalilor bihoreni.

Popa a mai vorbit şi despre proiectul de regionalizare al USL, pe care l-a apreciat drept foarte bun deoarece propune o regionalizare mai lentă, în trei etape, care nu va duce la dispariţia judeţelor.