Atleta orădeană Cornelia Deiac s-a întors cu o medalie de argint de la Campionatele Balcanice desfăşurate în weekend în Turcia la Istanbul.

Sportiva a concurat în proba de săritură în lungime şi a reuşit un rezultat de 6,22 m, care a propulsat-o pe treapta a doua a podiumului de premiere, cu toate că rezultatul său de acum a fost inferior celui reuşit la Grand Prix-ul de la Bucureşti, de la începutul lunii, când, cu 6,67 m, a stabilit un nou record judeţean de sală, rezultat care i-a adus şi calificarea pentru Campionatul Mondial indoor, programat în luna martie, tot în Turcia.

Conform antrenorului Virgil Preda, la Balcaniadă, Cornelia Deiac a participat uşor accidentată, altfel "şi-ar fi asigurat clar medalia de aur".

În final, delegaţia României a reuşit să cucerească în total la Campionatele Balcanice, 15 medalii, dintre care două de aur, cucerite de Cristina Bujin, la triplusalt, şi Adrian Trifan, la 3.000 m, şapte de argint şi şase de bronz.

La întreceri au participat sportivi din 11 ţări: Albania, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Bosnia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.