De vineri şi până duminică, se desfăşoară în Franţa, la Paris, întrecerile Campionatelor Europene de atletism în sală. Între această lume selectă a atletismului continental se află şi orădeanca de la CSM-CSU Cornelia Deiac, cea care este însoţită în capitala franceză de antrenorul ei de club, profesorul Virgil Preda.

Cornelia a reuşit calificarea la Europenele de la Paris, după ce în urmă cu două săptămâni şi-a adjudecat titlul naţional de sală de la Bucureşti.

Cornelia Deiac concurează în proba de săritură în lungime şi va intra în concursul continental sâmbătă, în jurul orei prânzului. Ea este cotată ca a treia favorită din lotul României, după Marian Oprea şi Ancuţa Bobocel.

Delegaţa României a deplasat la Paris un lot format din 17 sportivi, dintre care 13 sunt fete şi doar 4 băieţi. Obiectivul sportivilor români este cucerirea a două medalii şi alte două prezenţe în finale.

"Proba feminină de săritură în lungime este foarte dificilă la acest nivel, şi-i va fi foarte greu Cornelei la Paris", a declarat profesorul Preda, "dar important e să participi", a mai spus el.

La această probă, de lungime, România va mai avea încă două reprezentante, pe Viorica Ţigău, de la Dinamo, şi Cristina Sandu, de la Farul Constanţa. De altfel, este singura probă unde România are trei sportivi calificaţi.