Atleta orădeană Cornelia Deiac, componentă a cluburilor CSU şi CSM, a obţinut un nou rezultat foarte bun pe plan internaţional.

Eleva antrenorilor Mariana şi Virgil Preda a participat în week-end la întrecerile Campionatului European de Atletism în sală din Suedia, unde a reuşit performanţa de a se califica în finala de opt în cadrul probei de săritură în lungime.

În cele din urmă, Cornelia Deiac a ocupat locul VII, după ce în finală a sărit 6,52 de metri, egalându-şi cel mai bun rezultat din calificări.

În finală însă, Cornelia a fost singura concurentă la această probă care a avut toate cele şase sărituri validate.

Pe primul loc în proba de săritură în lungime feminin, care a reunit la start 19 sportive, s-a situat rusoaica Darya Klishina, care a înregistrat un rezultat de 7,01 metri, acesta reprezentând cea mai bună performanţă mondială a anului.

Pe locul secund s-a situat Eloyse Lesueur din Franţa, care a sărit 6,90 metri, iar pe poziţia a III-a, suedeza Erica Jarder, cu rezultatul de 6,71 metri.

Celelalte două atlete din ţara noastră la această probă, Alina Rotaru şi Florentina Marincu, au ratat calificarea în finala de opt şi s-au situat pe locul XI, Alina Rotaru, cu 6,39 metri, respectiv pe poziţia a XVII-a, Florentina Marincu, cu o săritură de 5,58 metri.