Tânăra atletă orădeană Cornelia Deiac a debutat cu dreptul la Campionatele Europene de sală, care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Paris. În cadrul probei feminine de săritura în lungime, Cornelia Deiac a înregistrat, sâmbătă, rezultatul de 6,60 metri şi s-a calificat în faza finală a concursului, programată duminică.

Cu această săritură, Cornelia Deiac, care este însoţită la Paris şi de antrenorul de club Virgil Preda, a intrat cu cel de-al şaselea rezultat în finală. În ultimul act se califică doar primii opt atleţi, indiferent de probă.

Din păcate, în aceeaşi probă, de săritură în lungime feminin, Viorica Ţigău, de la Dinamo, cu 6,56 m, nu a reuşit performanţa de a accede în ultimul act.

Pentru Cornelia această calificare reprezintă o performanţă deosebită, înaintea concursului antrenorul Preda nepunându-şi speranţe într-un asemenea rezultat.

Cornelia Deiac se alătură astfel lui Marian Oprea şi Cristina Bujin, de la triplusalt, precum şi Roxanei Bârca, de la 3000 m, ceilalţi trei atleţi români care au mai reuşit calificarea în faza finală a probelor de la Campionatele Europene de atletism în sală, din capitala Franţei.

Deocamdată delegaţia României se află în grafic cu obiectivul la aceste întreceri. Înaintea competiţiei, oficialii federaţiei române îşi propuneau adjudecarea unei medalii şi alte două sau trei calificări în finală.