Sportiva orădeană Cornelia Deiac a obţinut cea mai bună performanţă din probele feminine ale Campionatelor Naţionale de Atletism în sală de la Bucureşti, care s-au desfăşurat în perioada 9-10 februarie în cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu".

Eleva profesorului Virgil Preda a reuşit un rezultat foarte bun, 6,62 metri în cadrul probei feminine de săritură în lungime senioare, ceea ce i-a adus titlul naţional în cadrul acestei probe, dar şi Cupa de Cristal, trofeu atribuit celei mai bune atlete de la toate probele.

De asemenea, prin acest rezultat, la lungime, Cornelia Deiac a intrat în primele 8 sportive din Europa. "Rezultatul Corneliei este fantastic, în condiţiile în care la Oradea nu prea avem unde să ne pregătim cum ar trebui", a declarat profesorul Virgil Preda, antrenorul Corneliei.

La lungime, atleta orădeană a devansat-o pe Alina Rotaru, de la Steaua, care a sărit 6,59 metri, iar în ierarhia pentru Cupa de Cristal pe sportiva Ogrezeanu, de la proba de 60 metri plat.

Tot medalie de aur, dar la tineret, a cucerit şi Ligia Grozav, în cadrul probei de săritură în înălţime, cu rezultatul de 1,84 metri, rezultat care a plasat-o a III-a la senioare. De asemenea, acest rezultat se constituie şi într-un nou record judeţean de sală la juniori I şi tineret.

O altă medalie, a patra, pentru atleţii orădeni la aceste întreceri a cucerit-o Andrei Sasca, la lungime seniori, situat al III-lea, cu rezultatul de 7,57 metri.

În total delegaţia orădeană prezentă la Campionatul Naţional de Atletism în sală de la Bucureşti a cuprins 11 sportivi, de la cluburile CSU CSM şi LPS Bihorul CSU.

În apropierea podiumului s-au mai situat însă Sergiu Perţe, la tineret înălţime, locul IV, cu 1,95 m, Koroszi Dorina, locul V la 800 metri senioare, şi Hallai Erika, locul VI, la triplusalt senioare.

"Rezultatele sunt extraordinare, raportat la ce condiţii de pregătire avem. Am demonstrat încă o dată că avem sportivi talentaţi, serioşi şi muncitori, care aduc rezultate frumoase oraşului şi judeţului. Din păcate însă disciplina noastră este neglijată, în pofida muncii şi rezultatelor acestor sportivi", a mai declarat antrenorul Virgil Preda, supărat că atletismul în Oradea nu primeşte aceiaşi atenţie de care se bucură în alte oraşe ale ţării.