La sfârşit de an calendaristic şi competiţional pentru multe dintre disciplinele sportive, Clubul Sportiv Universitar Oradea şi-a premiat marţi seara laureaţii pe anul 2012, într-o gală organizată de conducerea clubului în sala de jocuri de la Universitate.

Au fost prezenţi sportivi, antrenori, profesori şi diferiţi invitaţi, de la conducerea actuală a Universităţii până la reprezentanţi ai instituţiilor de specialitate cu care CSU are relaţii bune, precum CSS LPS Bihorul, CS Crişul, IŞJ sau DJST Bihor.

Pigmentată cu o serie de momente artistice şi demonstraţii de gimnastică ritmică, fitness sau karate kyokushin, festivitatea de atribuire a premiilor celor mai buni sportivi din acest an a clubului a debutat cu reprezentanţii sporturilor neolimpice, unde au fost premiaţii primi opt sportivi.

Cel mai bun sportiv neolimpic de la CSU în 2012 a fost desemnat karatistul Marius Sebastian Ilaş, dublu medaliat cu bronz la Europenele de kyokushin din acest an. Pe locul II s-a situat colega sa, Viviana Chirilă, medaliată, de asemenea cu bronz la Europene şi ocupanta unui loc V în cadrul aceleiaşi competiţii continentale.

Podiumul a fost completat de o altă sportivă pregătită de antrenoarea Anca Wallmen, Carmen Pelle, campioană naţională de senioare şi ocupanta unui loc V la Europenele de kyokushin.

De altfel, secţia de karate kyokusin a dat şi următorii doi clasaţi, Koloczi Norbert, pe locul IV, şi Ştefan Ardelean, pe poziţia a V-a. Au urmat apoi doi reprezentanţi ai secţiei de fitness, Martina Lupu, pe locul VI, şi Georgiana Pădure, pe poziţia a VII-a. În fine, ultimul loc premiat în acest clasament al neolimpicilor, cel de-al VIII-lea, a revenit lui Parti Zsolt, de la karate.

Între timp preşedintele CSU, profesorul Iacob Hanţiu, a atribuit o serie de diplome şi plachete şi colaboratorilor sau anumitor profesori, pentru activitate, înmânând şi câte o medalie jubiliară cu cei 45 de ani pe care CSU Oradea i-a aniversat în 2012 de la înfiinţare. Astfel, au fost premiaţi Dana Cristea (lect. univ. la FEFS), Alexandru Chirilă (ProSport), Anca Wallmen (antrenoare şi preşedinta Federaţiei Române de Karate Kyokushin), Doina Ardelean (antrenoarea secţiei de handbal şi reprezentanta Romsport), Octavian Bîc (fostul decan al Facultăţii de Sport), Dan Matei (director CSS LPS Bihorul), Constantin Bungău (rectorul Universităţii Oradea), Cornel Antal (fostul rector), Ionel Bungău (director CS Crişul), Sorin Buhaş (director DJST Bihor), Iosif Korodi (inspector DJST Bihor) sau Tiberiu Sâncelean (inspector de sport IŢJ Bihor).

Premii speciale au mai primit şi antrenorii Vasile Leţ şi Adriana Floruţa, de la tir, Anca Sabău (gimnastică), Alexandru Ilieş (decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport), profesorii Gheorghe Dumitrescu şi Paul Dragoş sau sportiva Ioana Rotar, de la gimnastică ritmică.

Au fost premiate apoi şi cele trei echipe de jocuri sportive ale clubului, cea de handbal, cea de volei şi cea de baschet, toate feminine.

În partea a doua s-a trecut la desemnarea şi premierea laureaţilor de la sporturile olimpice, categorie la care au fost premiaţi primii 9 sportivi.

Cea mai bună sportivă a clubului CSU în 2012 a fost desemnată atleta Cornelia Deiac, foarte aproape anul acesta de o calificare la Olimpiadă, dublă campioană naţională de seniori la sărituri în lungime, un loc XVII la Campionatul Mondial şi un loc II la Balcaniadă.

Locul second i-a revenit Francescăi Pop, de la tir, cea care a stabilit cinci recorduri naţionale anul acesta şi care a acumulat patru medalii de aur la CN de seniori, are şi un loc XVII la Campionatele Europene, dar şi două locuri III la Cupa Speranţelor Olimpice de la Pilzen.

A treia clasată a fost atleta Ligia Grozav, de la înălţime, pe locul IV s-a situate Andrada Anton, de la gimnastică ritmică, pe poziţia a V-a, atletul Andrei Sasca, pe locul VI, Szucs Csongor (tir), pe VII, Cristian Sidea (atletism), a VIII-a, Halai Erica (atletism), iar pe poziţia a IX-a, Teodor Iancu, de la tir.

În total, anul acesta Clubul Sportiv Universitar Oradea a avut opt secţii: atletism, baschet feminin, fitness, gimnastică ritmică, handbal, karate kyokushin, tir şi volei.