O femeie în vârstă de 30 de ani a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean cu un traumatism cranio-cerebral după ce o mai multe cărămizi şi scânduri ale cornişei de pe acoperişul clădirii din Piaţa Unirii numărul 5, în care funcţionează banca Piraeus şi sediul filialei municipale a PSD, s-a desprins şi a căzut, joi în jurul orei 10.

Femeia ieşea din bancă atunci când cărămizile au căzut peste ea. "Victima are un traumatism cranio-cerebral minor, cu un hematom, fără pierdere de cunoştinţă şi a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean pentru investigaţii", a declarat dr. Tiberiu Bondar, medic coordonator la Ambulanţă.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi un echipaj al Poliţiei, care cercetează în prezent împrejurările în care a avut loc accidentul.

Clădirea din Piaţa Unirii numărul 5 este prima la care lucrările de reabilitare a faţadei beneficiază de ajutor financiar de la Primărie, lucrările fiind executate de către firma Vestind Construct.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, cauza prăbuşirii zidăriei de cărămidă de pe cornişa acoperişului este "starea tehnică de degradare a elementelor acoperişului, având în vedere vechimea clădirii de peste 100 de ani". de altfel, incidentul i-a dat prilejul primarului orădean de a arăta cu degetul spre blocajul instituit de Prefectură asupra proiectelor sale privind renovarea imobilelor din centrul istoric.

"Este regretabil ce s-a întâmplat. Acest program de reabilitare a faţadelor clădirilor, iniţiat de Primăria Oradea, este important, nu numai din punct de vedere estetic ci şi pentru siguranţa cetăţenilor. Municipalitatea a venit în sprijinul celor care doresc să-şi reabiliteze faţadele prin acordarea unor ajutoare financiare. Pentru siguranţa cetăţenilor, ar fi bine ca şi Instituţia Prefectului să se implice şi să sprijine iniţiativa administraţiei locale privind reabilitarea faţadelor clădirilor", a declarat, potrivit comunicatului, primarul Ilie Bolojan.