Expoziţia "Însemnele regalităţii româneşti", care a ajuns în 23 mai la Muzeul oraşului Oradea, mai poate fi vizitată până luni, 3 iunie, inclusiv, au reamintit organizatorii.

Pe lângă cele două exponate, coroana de oţel şi sceptrul care i-au aparţinut lui Ferdinand, la muzeu mai pot fi admirate şi alte două expoziţii dedicate Regelui Ferdinand şi Reginei Maria. 

Prima este expoziţia "100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea", cu imagini surprinse pe 23 mai 1919, iar cea de-a doua, "Regina Maria, un veac de inspiraţie", este compusă din vestimentaţie şi accesorii de epocă, printre care şi diademe şi văluri, piese de design, piese ţărăneşti din secolele XIX şi XX, dar şi cărţi rare, cărţi poştale şi fotografii.

Între altele, vizitatorii pot descoperi o carte ce poartă autograful Reginei Maria.

Iniţial, în preajma zilei de 23 mai, la Primăria Oradea au putut fi văzute de aproape nu doar sceptrul şi coroana Regelui Ferdinand, ci şi mantia pe care acesta a purtat-o când a fost încoronat. Mantia a rămas doar câteva zile la Oradea, fiind dusă înapoi la Muzeul Naţional Peleş.

De precizat că muzeul este deschis inclusiv inclusiv în weekend, între orele 10 și 18.