Încă 10 bihoreni infectaţi cu Covid-19 au fost declaraţi vindecaţi, în vreme ce trei au fost nou diagnosticaţi în ultimele 24 de ore, astfel că numărul cazurilor active din judeţ a coborât la 137, cu 7 mai puţine, după cum arată sursele BIHOREANULUI.

Conform sursei citate, până miercuri, la ora 8.30, cumulat, în Bihor fuseseră confirmate cu acest virus 628 de persoane, iar numărul cazurilor vindecate s-a ridicat la 469, faţă de marţi, când erau înregistrate 459.

Nici un bihorean infectat cu Covid nu a mai decedat, numărul victimelor staţionând la 22 de la finalul săptămânii trecute.

Numărul internaţilor a scăzut cu 5 (192 miercuri faţă de 197 marţi), iar cel al carantinaţilor a ajuns la 22 (cu 8 mai mult).

Un comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică sub semnătura prefectului Dumitru Ţiplea arată că, de marţi, de la ora 8, până miercuri la aceeaşi oră, "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe perioada stării de alertă a fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.000 lei".

De asemenea, poliţiştii bihoreni au verificat 1506 persoane aflate în izolare la domiciliu şi au efectuat 4 misiuni de transport persoane către domiciliu, în vederea izolării, jandarmii au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul centrului de carantină activ, iar echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" Bihor au asigurat suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei, precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

"Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă şi distanţare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", încheie comunicatul.