Numărul cazurilor active de Covid-19 înregistrate în Bihor a urcat vineri dimineaţă la 135, cu unul mai mult faţă de ziua anterioară. Asta, după ce în ultimele 24 de ore, încă trei persoane au fost diagnosticate, dar două au fost declarate vindecate, după cum arată sursele BIHOREANULUI.

Cumulat, până vineri la ora 8.30, în judeţ fuseseră diagnosticate 636 de persoane infectate, dintre care 479 s-au vindecat. În ultimele zile, nu s-a mai consemnat nici un deces în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus, numărul victimelor rămânând la 22.

Pe de altă parte, a scăzut cu 12 numărul internaţilor (171 faţă de 183) şi cu 1 numărul carantinaţilor, care acum sunt 28.

Un comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică sub semnătura prefectului Dumitru Ţiplea arată că, de joi, de la ora 8, până vineri la aceeaşi oră, poliţiştii bihoreni au verificat 1791 de persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, jandarmii au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul centrului de carantină activ, iar echipajele ISU au asigurat suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei, precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe perioada stării de alertă au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei", arată informarea.

"Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă şi distanţare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea", încheie, ca de obicei, comunicatul.