150 de persoane în carantină şi 4.106 (dintre care 2146 titulari ai chestionarelor şi 1960 aparţinători ai acestora) sunt în carantină în Bihor, după cum arată cea mai nouă statistică făcută publică de Direcţia de Sănătate Publică Bihor, valabilă pentru sâmbătă dimineaţă la ora 9.

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.200 lei", mai arată comunicatul, cu referire la cei care au ieşit pe străzi fără să îşi justifice în faţa autorităţilor acest gest.

La fel ca în precedentele dăţi, autorităţile locale nu au făcut public numărul persoanelor infectate din județ, însă, aşa cum a scris BIHOREANUL, vineri seară, numărul celor diagnosticaţi a ajuns la 14, cele mai recente cazuri fiind înregistrate în cazul unor persoane aflate în izolare.

Pe de altă parte, DSP detaliază că, în ultimele 24 de ore, poliţiştii bihoreni au efectuat 967 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele IPJ au au însoțit 17 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au efectuat 6 misiuni de transport spre spațiile de carantină.

La rânrul lor, jandarmii au însoţit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul celor 4 centre de carantină active, iar echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective. De asemenea, angajaţii ISU Crişana au desfăşurat o misiune de mentenanţă la centrul de carantină instituţionalizată din Piaţa 100.

La nivel naţional, 1.292 persoane au fost confirmate până acum, 115 persoane au fost declarate vindecate. În carantină sunt 7.219 persoane, iar în autoizolare 124.320. 26 de persoane au murit până acum în România de coronavirus conform raportărilor oficiale.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Opt bihoreni care au plecat din autoizolare, săltaţi de jandarmi şi băgaţi la carantină, în Oradea"