Încă opt bihoreni au fost diagnosticaţi în ultimele 24 de ore cu Covid-19 şi tot atâţia au fost declaraţi vindecaţi. Numărul cumulat al infectaţilor se ridica, sâmbătă dimineaţă la ora 8.30, în judeţ la 644, iar cel al vindecaţilor la 487, după cum arată cifrele comunicate de sursele BIHOREANULUI.

Astfe, numărul cazurilor active rămâne la 135, la fel ca vineri.

Nicio persoană infectată cu noul coronavirus nu a fost declarată decedată (22), iar atât numărul internaţilor, cât şi al carantinaţilor a crescut cu câte unu. Astfel, sâmbătă erau 172 de persoane internate şi 29 carantinate.

Conform unui comunicat semnat de prefectul Dumitru Ţiplea, în intervalul 5 iunie, ora 8 – 6 iunie, aceeaşi oră, poliţiştii bihoreni au verificat 1537 persoane aflate în izolare la domiciliu, jandarmii au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul centrului de carantină activ, iar echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" Bihor au asigurat, între altele, transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate din carantină/izolare, la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea.

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe perioada stării de alertă a fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei", arată comunicatul.