Încă cinci bihoreni au fost confirmaţi ca fiind purtători ai noului coronavirus în ultimele 24 de ore, numărul cumulat al infectaţilor din judeţ ajungând miercuri dimineaţă, la ora 8.30, la 633, după cum arată sursele BIHOREANULUI.

De asemenea, opt bihoreni s-au vindecat în acelaşi interval, ridicând la 477 numărul celor care au scăpat până acum de Covid.

Miercuri dimineaţă, erau 134 de cazuri active în judeţ, mai arată sursele ziarului.

Numărul deceselor a rămas acelaşi, 22 cumulat (cu aceeaşi menţiune că un caz a fost raportat greşit în Bihor).

Faţă de marţi dimineaţă, a scăzut cu 9 şi numărul internaţilor (183 faţă de 192), dar a crescut cu 7 numărul persoanelor în carantină (29 faţă de 22).

Un comunicat semnat de prefectul Dumitru Ţiplea arată că, de miercuri de la ora 8, până joi la aceeaşi oră, poliţiştii bihoreni au verificat 1726 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi au efectuat 3 misiuni de transport persoane către centrul de carantină/domiciliu, în vederea izolării, jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul centrului de carantină activ, iar echipajele ISU au efectuat o misiune de transport al persoanelor care au intrat în ţară către centrul de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe perioada stării de alertă au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei", arată comunicatul.