Încă cinci persoane din Bihor au fost diagnosticate, în ultimele 24 de ore, cu coronavirus, numărul total al infectaţilor din județ ridicându-se, astfel, la 517. De asemenea, şase persoane au fost declarate vindecate şi externate, numărul bihorenilor care au scăpat de acest virus ridicându-se la 418, după cum anunţă sursele BIHOREANULUI.

De luni până marți, la ora 8.30, nu s-a mai înregistrat nici un deces, astfel că numărul morţilor infectaţi cu coronavirus rămâne la 19 (un caz fiind raportat eronat în Bihor, fiind vorba e o femeie din Satu Mare care a fost diagnosticată aici).

Pe de altă parte, numărul persoanelor internate în Spitalul Municipal din Oradea – Spital COVID, a crescut cu 6. Dacă luni erau 115 pacienţi cu COVID-19 internaţi, marţi sunt 121.

Numărul carantinaţilor a scăzut cu 12. Astfel, marţi în centrele de carantină din Bihor erau 250 de persoane.

După cum BIHOREANUL a mai scris, între persoanele diagnosticate cu noul coronavirus se află și cei 4 urgentişi (trei fiind medici de la UPU-SMURD Bihor, iar unul pompier la ISU Crişana Bihor) întorşi din Republica Moldova. ”Partea bună este că nu au simptome de boală”, au declarat luni surse medico-sanitare.

UPDATE: 82,28% vindecați

Potrivit unui comunicat semnat de prefectul Dumitru Țiplea, având în vedere numărul total al bihorenilor (418) care au scăpat de coronavirus, „s-au vindecat 82,28% din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor”.

De asemenea, conform comunicatului, de luni, de la ora 8, până marți, la aceeași oră, polițiștii bihoreni au verificat 565 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a două centre de carantină active, iar echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana" Bihor au efectuat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. ISU "Crișana" asigură, de asemenea, suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

„Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială impuse de starea de alertă. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, încheie comunicatul.