Încă doi bihoreni infectați cu Covid-19 au decedat în ultimele 24 de ore și încă 45 de cazuri au fost nou diagnosticate în laboratoarele spitalelor Județean și Municipal. În total, numărul bihorenilor infectați a ajuns la 1745, după cum anunță, marți, Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat și decese în județ, însă ca de obicei, nu precizează numărul acestora.

Sursele BIHOREANULUI spun că în ultima zi au fost înregistrate morțile a doi pacienți cu Covid-19: o femeie de 61 de ani din Budureasa și un bărbat de 65 de ani din Buntești, ambii sufereau și de hipertensiune arterială. Astfel, numărul deceselor în rândul bihorenilor cu covid-19 a ajuns la 47. 

De precizat că în ultimele 24 de ore nu s-au mai înregistrat vindecări. Marți dimineață, numărul cazurilor active din Bihor s-a ridicat la 821. 

Între cei 45 de pacienți nou diagnosticați se numără și 3 cadre medicale de la Spitalul Municipal (una proaspăt întoarsă din concediu), un bihorean care s-a cercetat la cerere contra cost, restul fiind contacți ai unor persoane confirmate anterior, ceea ce îndreptățește concluzia că virusul a ajuns la o răspândire comunitară.

În spital sunt internate 462 persoane, din care 24 în secția exterioară de la Beiuș, zonă cu multe infectări și unde începând de luni cele 24 de paturi ale secției de infecțioase sunt ocupate cu persoane diagnosticate cu Covid, dar asimptomatice sau cu simptome ușoare.

Noile cazuri provin din localitățile: Oradea, Marghita, Voivozi, Popești, Valea lui Mihai, Curățele, Ineu, Bursturi, Câmpani, Aleșd, Măgești, Vadu Crișului, Lugașu de Jos, Ceica, pomezeu, Cărpinet.

Pe de altă parte, la nivel național, au fost raportate, marți, încă 1.014 de noi cazuri de Covid-19, bilanțul ajungând la 72.208, potrivit datelor publicate marți de Grupul de comunicare strategică. Numărul deceselor a atins 3.074, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 45 de noi decese. La terapie intensivă sunt internați 479 de pacienți. În ultima zi au fost făcute 21.289 de teste.