Nicio persoană nu a mai fost diagnosticată cu noul tip de coronavirus în Bihor în ultimele 24 de ore, după cum arată cifrele comunicate de sursele BIHOREANULUI.

Numărul total al celor descoperiţi cu Covid-19 a rămas, astfel, la 547, la fel şi numărul bolnavilor activi: 87. A scăzut, însă, foarte mult, cu 61, numărul persoanelor aflate în carantină.

Dacă sâmbătă erau 146 de persoane carantinate, duminică, la ora 8.30, mai erau doar 85. Şi numărul internaţilor a săcăzut uşor, de la 124 la 122.

Numărul vindecaţilor a rămas acelaşi, 441, cumulat.

Săptămâna aceasta nu a mai fost înregistrat niciun deces în Bihor, numărul morţilor infectaţi cu Covid-19 rămânând la 19 în Bihor, cu precizarea că – aşa cum se ştie – cazul unei femei din Satu Mare a fost raportat greşit judeţului nostru.

Pe de altă parte, datele actualizate ale Direcţiei de Sănătate Publică Bihor arată că, potrivit cifrelor oficiale, "s-au vindecat 80,77% din persoanele diagnosticate COVID-19" în judeţ.

Un comunicat semnat de prefectul Dumitru Ţiplea arată că, de sâmbătă de la ora 8 şi până duminică la aceeaşi oră, "a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea obligativităţii de a purta masca de protecţie conform prevederilor în vigoare".

De asemenea, poliţiştii bihoreni au verificat 1.131 persoane aflate în izolare la domiciliu. Jandarmii au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a două centre de carantină active, iar echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" Bihor au efectuat misiuni de asigurare la centrul de triaj amplasat în PTF Borş şi au asigurat suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei. Tot angajaţii ISU asigură, când este cazul, şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.