Senatul a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova. Votul a fost secret, cu bile.

Rezultatul oficial al votului exprimat, marţi, în Senat, în cazul cererii privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova, care indică 66 de opţiuni "pentru" şi 72 "împotrivă", a fost anunţat în plen.

Din numărul total al senatorilor, de 167, şi-au exprimat votul 140, iar 2 voturi au fost anulate.

Conform anunţului făcut în plen, Senatul nu încuviinţează cererea, majoritatea senatorilor prezenţi nefiind întrunită.

Senatorul Dan Şova a declarat că nu vrea să comenteze votul. "Nu vreau să calific votul Senatului. Vă spun o singură propoziţie şi sper să mă înţelegeţi: Îmi doresc, aşa cum am cerut şi instanţei supreme, să trimită dosarul în instanţă ca să ne lămurim, să terminăm cu toate discuţiile astea politicianiste", a spus Şova.

El a participat la şedinţa plenului Senatului şi a votat.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat votul senatorilor care l-au scăpat, pentru a doua oară, pe Dan Şova de arest.

„Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucţiona procesele din justiţie, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament şi această majoritate”, a scris preşedintele pe Facebook, imediat după votul din Senat.