Orădenii sunt invitaţi la un concert deosebit dat, după o absenţă de 10 ani, de Corul Naţional de Cameră Madrigal. Evenimentul, care va avea loc pe 9 iunie, de la ora 19, este organizată de Marele Priorat General Madrigal din România (Comanderia 30 Sf. M.M Mina, Oradea) şi Asociaţia Cavalerilor Templieri "Varadini Urbem", în colaborare şi cu Asociaţia pentru Cultură, Spiritualitate şi Dezvoltare a Relaţiilor Transfrontaliere.

Concertul dat de Corul Madrigal va avea loc pe scena Teatrului Regina Maria, va cuprinde muzică renascentistă europeană, melodii religioase precum şi cântece tradiţionale româneşti, invitata specială a evenimentului fiind soprana Florina Hinsu.

Corul Madrigal a fost înfiinţat în 1963 de dirijorul Marin Constantin şi este o emblemă a muzicii din România. În cele 5 decenii de viaţă artistică, a susţinut peste 4.100 de concerte în ţară şi pe scene prestigioase din Europa, SUA, Japonia, Turcia, Coreea etc. Printre distinţiile primite de Corul Madrigal se numără titlul de "Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO" (Paris-1992).

Soprana Florina Hinsu, artistă orădeană de mare prestigiu internaţional, a fost invitată pe marile scene ale lumii, fiind parteneră pe scena Operei din Viena a unor nume importante precum Placido Domingo, Agnes Baltsa şi Edita Gruberova. De asemenea, a cântat sub bagheta dirijorală a unor prestigioşi dirijori precum Seiji Ozawa şi Lorin Maazel.

Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Regina şi au preţuri cuprinse între 50 şi 75 de lei, în funcţie de locul în sală.

Cu câteva zile înainte de spectacol, pe 30 mai, Comanderia 30 Sf. M.M Mina din Oradea organizează simpozionul cu tema "Reflexii templiere în oglinda istorică a Oradiei" care va avea loc în Cetate.