Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ şi totodată al filialei judeţene PSD, a fost reţinut, joi, de procurorii DNA Bacău, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, fostul deputat ar fi primit 100.000 de euro pentru a îşi folosi presupusa influenţă asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, scrie mediafax.ro.

"În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală", arată DNA, printr-un comunicat de presă.

Banii s-au dat într-un restaurant din Bucureşti şi urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari, susţin procurorii.

Ionel Arsene va fi prezentat vineri Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Arsene a fost unul dintre PSD-iştii care au cerut, săptămâna trecută, convocarea de urgenţă a Comitetului Executiv al PSD, şedinţa în care s-a decis retragerea sprijinului politic în cazul lui Mihai Tudose.

Ulterior, miercuri, după desemnarea Vioricăi Dăncilă de către preşedintele României, Arsene spunea că se simte mândru să facă parte "din partidul care dă României prima femeie prim-ministru", felicitând-o pe aceasta.