Bianca Dobroiu, o tânără în vârstă de 23 de ani din România, care s-a stabilit în Italia, s-a vindecat de noul coronavirus abia după 74 de zile. Ea a devenit studiu de caz în peninsulă. 

Potrivit publicaţiei italiene La Repubblica, Bianca a fost printre primele persoane infectate din Bologna şi una dintre puţinele din lume care a avut boala o perioadă de timp atât de mare.

După ce s-a vindecat, românca abia a aşteptat să iasă în aer liber. "O emoţie unică, nu mi se pare real, au fost zile foarte lungi... Doctorul m-a trezit ieri dimineaţă: Eşti fericită? Rezultatul e negativ! Am sărit din pat. A fost un coşmar, cine nu a trecut prin asta nu poate înţelege", a declarat Bianca pentru publicaţia menţionată.

Tânăra a făcut nu mai puţin de 11 teste: 2 negative, 2 incerte şi toate celelalte pozitive. La începutul bolii, ea a fost internată câteva zile în secţia de boli infecţioase. Apoi a fost lăsată acasă, unde a stat în carantină, într-o cameră.

Perioada în care ea a fost infectată a devenit un studiu de caz, după cum a confirmat specialistul în boli infecţioase din Sant’Orsola Luciano Attard: "Din câte ştim, este un record. Acum încercăm să înţelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze şi analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Există opt pacienţi pozitivi începând de acum opt săptămâni."