Procurorii DNA au emis joi ordonanţe de reţinere pentru omul de afaceri Costel Căşuneanu şi judecătorul Florin Costiniu, urmând ca aceştia să fie duşi în arestul Poliţiei Capitalei şi apoi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Realitatea, tot joi, procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi pentru omul de afaceri Marius Locic, care a fost dus, de asemenea, în arestul Poliţiei Capitalei, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA i-au citat, joi dimineaţă, pe Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, toţi inculpaţi în dosarul senatorului Cătălin Voicu, în care procurororii anticorupţie au primit aviz de la CSM pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Costiniu.

DNA a obţinut, miercuri, de la Consiliul Superior al Magistraturii, aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu. Aceasta este pentru prima dată când procurorii anticorupţie cer şi obţin un aviz de reţinere şi arestare în cazul unui judecător de instanţă supremă.

Numele judecătorului Florin Costiniu a apărut în stenogramele din dosarul Voicu alături de cel al omului de afaceri Costel Căşuneanu. Pentru acesta din urmă, magistaratul ar fi intervenit pe lângă o colegă, pentru a obţine o sentinţă favorabilă într-un proces.

Senatorul Cătălin Voicu ar fi semnat cu Marius Locic un contract de consultanţă juridică, de aproximativ 100.000 de lei, pentru a putea să mascheze banii primiţi de la omul de afaceri ca să intervină pe lângă poliţişti în rezolvarea unui dosar penal al acestuia.