Primăria a anunţat că cele 9 coşuri vandalizate săptămânile trecute pe malul Crişului, pe strada Emilian Mircea Chitul, sunt montate din nou, în cursul zilei de joi.

"Înlocuirea acestora se face de către SC Drumuri Bihor în baza contractului de reparaţii şi întreţinere a mobilierului urban de pe domeniul public, iar valoarea şi montarea acestora se ridică la 1750 de lei", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit informării, în luna decembrie a anului trecut s-au mai montat 40 de coşuri de gunoi pe străzile Sovata, Aluminei şi Tuşnadului, care au înlocuit de asemenea coşuri de gunoi uzate sau vandalizate, valoarea acestora fiind de aproximativ 5.000 de lei.

Potrivit hotărârilor Consiliului Local, pentru vandalizarea mobilerului urban sunt prevăzute amenzi cuprinse între 50 -100 lei, la care se adaugă obligaţia făptaşului prins de a achita taxa de 140 de lei - taxă stabilită prin actul normativ ca măsură complementară de recuperare a bunului distrus.

În cazul celor 9 coşuri de gunoi distruse făptaşul nu a putut fi identificat.

"Primăria Oradea face un apel către toţi cei care îşi petrec timpul liber în spaţiile amenajate de municipalitate ca zone de recreere şi agrement, să respecte normele minime de conduită, întrucât administrarea şi întreţinerea domeniului public se realizează din banii tuturor orădenilor", se mai arată în comunicat.