Un ineuan îi povestea viitoarei sale soţii, în urmă cu 15 ani, că Ineul este centrul pământului. Şi s-a decis să-i demonstreze că e aşa construind un complex nemaivăzut în Bihor.

King's Land este întins pe 30 de hectare şi cuprinde două lacuri artificiale, cabane pentru pescuit, club de echitaţie cu cai nobili şi primul teren de golf din Bihor, completat de terenuri de antrenamente, printre care şi unul poziţionat în mijlocul unui lac. Clubul a fost deschis parţial pe 1 Mai, dar lucrările de extindere continuă.

13 Gabriel Toader.jpgNe domnim...

În urmă cu doi ani, Kiss Lajos a început să amenajeze la intrarea în Ineu două lacuri artificiale pentru pescuit. Acesta a fost primul pas spre construcţia complexului King's Land, care se întinde acum pe 30 de hectare. Clubul de agrement s-a dezvoltat în ideea de a oferi o alternativă la banalele ieşiri la restaurant sau piscină. Astfel că acolo unde până nu demult se cultiva porumb, acum se întind hectare de iarbă special tratată pentru terenurile de golf. Conceput cu sistem de irigaţie şi ornat cu stejari şi platani, terenul va fi pregătit pentru un meci peste aproximativ două luni, când iarba va ajunge la nivelul optim. Până atunci, bihorenii pot să înveţe principiile de bază ale "sportului regilor" pe drive-range-urile (terenurile de exerciţiu) amenajate în complex.

Noul sport este promovat aici chiar de unul dintre cei mai buni jucători români. Gabriel Toader (foto), câştigătorul locului IV la World Golf Cup, în Austria, este pregătit să îşi înveţe discipolii toate secretele golfului, de la încărcare la swing, de la poziţie şi strategie până la etichetă. "E sportul eleganţei, iar jocul te impulsionează să te depăşeşti, astfel că nu te plictiseşti niciodată", explică Gabi. Clubul de golf de la Ineu a început să îşi pregătească viitorii jucători atât pe uscat cât şi pe apă, deoarece complexul dispune de primul driving-range în mijlocul apei din România.

Pe cai nobili

13 kiss lajos.jpgFiind pasionat de călărie, proprietarul Kiss Lajos (foto) s-a decis să aducă în complex şase exemplare superbe din rasa Frizienilor şi promite că numărul lor va creşte. Caii, importaţi din Olanda, se află sub egida Coroanei Regale şi au cipuri care le validează rasa pură. Maria Tereza, Anna Karenina, Daisy, Mary, Zeus şi Shadow sunt descendenţii unui campion şi sunt la dispoziţia vizitatorilor, care vor învăţa echitaţie alături de o profesoară cu experienţă.

"Caii sunt puternici, dar eleganţi. După 10 ore de antrenament se vor putea face ieşiri pe dealurile Oradiei din jur, unde cei cu experienţă se vor putea plimba în voie", explică Lajos. După călărie, membrii clubului pot trece la o partidă de pescuit. Cele 10 căsuţe, dotate cu loc de grătar, vor putea fi închiriate pe perioada unui an, iar clienţii vor putea să ducă acasă cât peşte vor.

Proprietarii mai construiesc un restaurant şi vor aduce şi echipamente de ski nautic pe lacurile amenajate, respectiv ţinte mobile pentru întreceri de tir cu arcul. Pentru serviciile pe care le oferă, gazdele cred că preţurile vor fi acceptabile. "Va fi un raport corect între preţ şi calitate", spune Lucian Coroiu, managerul complexului. Pe 1 Mai, sute de curioşi au plecat spre Ineu la deschiderea King's Land. Aceştia au putut "gusta" gratuit din oferta complexului, iar proprietarii speră că bihorenii vor alege să se relaxeze pe termen lung acolo, devenind astfel membri ai noului "regat" din Ineu.