Grupul de Comunicare Strategică format la nivelul Guvernului a raportat, miercuri, 43 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Bihor, numărul total urcând la 2437 de la debutul pandemiei.

Din păcate, Bihorul apare şi pe lista judeţelor în care s-au înregistrat, de marţi, ora 10, până miercuri, la ora 10, decese. GCS nu precizează numărul acestora, însă sursele BIHOREANULUI spun că ar fi vorba de încă trei decese în Bihor, survenite la persoane care aveau comorbidităţi. Între pacienţii infectaţi cu Covid-19 care şi-au pierdut viaţa se numără un bărbat în vârstă de 65 de ani din Tinca şi un bărbat în vârstă de 57 de ani din Brusturi. Bilanţul deceselor în Bihor a crescut astfel la 80 de la debutul pandemiei.

Cei 43 recent diagnosticaţi sunt din Oradea, Balc, Ţeţchea, Hidişelu de Sus, Girişu de Criş, Biharia, Borod, Auşeu, Avram Iancu, Sânmartin, Vadu Crişului, Holod, Husasău de Tinca, Bunteşti, Popeşti, Săcueni, Tăuteu, Bratca, mai spun sursele.

Cazurile noi au fost depistate în urma prelucrării a peste 600 de teste PCR. Între nou diagnosticaţi se numără un medic infecţionist de la Spitalul Municipal din Oradea, doi pacienţi ai aceleiaşi unităţi, dependenţi de dializă, tot doi pacienţi de la Spitalul Judeţean, 5 pacienţi de la spitalul din Beiuş, doi de la cel din Aleşd şi unul de la Spitalul Militar.

Miercuri, în Bihor, sunt 848 de cazuri active. Dintre persoanele confirmate, 479 sunt internate, 19 dintre ele fiind în stare gravă pe secţia de Terapie Intensivă.

De marţi până miercuri au fost înregistrate şi 20 de vindecări, numărul total al acestora crescând la 1.517. 

"Pentru a nu fi nevoiţi să ne întoarcem la restricţii şi pentru a reveni la viaţa noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare şi recomandările specialiştilor. Mulţumesc tuturor bihorenilor care le respectă, înţelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor", a transmis prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, miercuri, printr-un comunicat. 

La nivel naţional, în urma prelucrării a 26.543 de teste, au fost diagnosticate 1.298 de cazuri noi de îmbolnăvire. Numărul deceselor a crescut cu încă 40 în ultimele 24 de ore.