Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, după ora 13, un nou bilanţ al infectărilor cu Covid-19 în România. Faţă de precedenta raportare, de miercuri, au fost anunțate încă 10.142 cazuri de Covid-19, dar şi 121 de decese în rândul pacienţilor infectaţi.

SpotMedia.ro notează că numărul noilor diagnosticaţi "este al doilea cel mai mare bilanţ de la începutul pandemiei şi până acum. Recordul a fost stabilit pe 6 noiembrie, când au fost anunţate 10.260 cazuri noi".

În plus, s-a înregistrat un nou record, de 1.152 de persoane internate la Terapie Intensivă. În total, în unităţile sanitare de profil din țară, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 12.852.

În ce priveşte judeţul Bihor, GCS notează că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 228 cazuri confirmate în ultima zi, astfel că numărul diagnosticaţilor ar fi de 9772. Rata de infectare a ajuns la 5,74%.

Cel mai probabil diferenţele dintre cifrele comunicate în cursul dimineţii de autorităţile locale - 322 de noi infectări în ultimele 24 de ore, fapt ce ridică numărul total la 10.004 - este dată de modalitatea de prelucare a datelor de către autorităţile centrale.

Datele la nivel de județe, așa cum au fost ele transmise de GCS:

*Referitor la "cazurile noi nealocate pe judeţe", facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.