A fost confirmat un caz de infectare cu noul coronavirus şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Este vorba despre o angajată a departamentului economico-financiar şi administrativ, depistată cu Covid-19 în weekend. În urma anchetei epidemiologice, mai multe persoane care au intrat în contact cu aceasta au fost trimise în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

"Vă pot confirma că avem un caz de Covid-19, fiind vorba de o persoană din departamentul economico-financiar şi administrativ. S-au luat măsuri de dezinfecţie, iar în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor unele persoane sunt în izolare, din rândul personalului auxiliar, dar şi doi procurori", a precizat, marţi, la solicitarea BIHOREANULUI, prim procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Dida Naghiu.

Deşi n-au fost consideraţi contacţi ai femeii, mai mulţi angajaţi ai instituţiei au decis să se testeze din proprie iniţiativă, contra cost, în aceste zile. Amintim că metodologia respectată de DSP Bihor nu presupune testarea obligatorie a colegilor de muncă a unor bolnavi şi nici măcar a contacţilor, decât dacă au simptome.

"Le facem pe cont propriu (n.r. testele). Ca o măsură preventivă, ne vom testa noi, cei care am fost la serviciu. O parte dintre colegi sunt în concediu", a explicat Dida Naghiu.

Activitatea la nivelul Parchetului Bihor nu a fost stopată, însă este îngreunată. "La instanţe, săptămâna aceasta am preferat să nu intrăm pe cauze cei care am fost la lucru. Concret, am solicitat amânarea cauzelor care nu sunt urgente, iar în cauzele urgente am chemat un procuror care era în concediu să intre în instanţă pentru câteva zile, până avem rezultatele testelor", a mai precizat reprezentanta Parchetului.