Instituţia Prefectului Bihor a făcut publică, vineri, analiza privind răspândirea cazurilor de Covid-19 în unităţile administrativ-teritoriale din judeţ. Pe 17 septembrie, cele mai multe cazuri active Covid erau în Oradea, 310, municipiul fiind urmat de comuna Bulz, cu 34 de cazuri, şi de municipiul Salonta, cu 31 de cazuri.

26 de cazuri sunt în Marghita, câte 23 sunt în Sânmartin şi Vadu Crişului, iar oraşul Beiuş şi comuna Sântandrei aveau joi câte 17 cazuri active. Potrivit datelor oficiale publicate de Instituţia Prefectului, în comuna Aştileu sunt 13 cazuri active, în Bratca 12 cazuri active, iar în Ceica 11. Cu 10 cazuri active figurează comuna Măgeşti, iar celelalte UAT-uri din Bihor au mai puţine cazuri de atât. 

Totodată, vineri, autorităţile au publicat raportul infectărilor în Bihor, în perioada 11-17 septembrie. În acest interval au fost diagnosticate 315 cazuri noi de infecţie cu Sars-Cov-2, dintre care 120 în Oradea, 19 în Salonta, 14 în Marghita, 12 în Vadu Crişului, respectiv câte 9 în Aştileu, Beiuş, Sânmartin şi Sântandrei. 

Pe de altă parte, raportul realizat de specialiştii de la DSP din Bihor arată că până acum vârsta medie a celor peste 3.000 de persoane infectate de la debutul pandemiei este de 44,7 ani. În ceea ce priveşte decesele, vârsta medie a celor care şi-au pierdut viaţa pe fondul infecţiei cu Covid-19 este de 69,8 ani. 

Totodată, în perioada 11-17 septembrie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii şi reprezentanţii altor instituţii de aplicare a legii, au continuat verificările pentru respectarea măsurilor în pandemie "în zonele publice aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, terase, în trafic, precum şi în mijloacele de transport în comun". Astfel, au fost verificate 475 de mijloace de transport în comun şi 389 de societăţi comerciale. În total s-au aplicat 189 de amenzi în valoare de 93.935 lei.