Numărul cazurilor de Covid-19 creşte în continuare în ritm alert şi în Bihor. De sâmbătă până duminică, au fost depistate 65 de cazuri noi, dintre care mai bine de jumătate din Oradea. Creşte şi numărul pacienţilor internaţi în Terapie Intensivă. Un orădean infectat s-a stins.

Noile cazuri au fost depistate în urma efectuării a 463 de teste (41 RT-PCR şi 24 teste antigenice), fapt ce înseamnă o rată de pozitivare de 14,03%.

Potrivit dr. Daniela Rahotă, şefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, între noile cazuri au fost înregistrate şi 4 focare familiale, răspândite prin judeţ.

Astfel, numărul total al diagnosticărilor cu Sars-Cov-2 a ajuns duminică dimineaţă la 30.397 în Bihor, dintre care 28.077 de persoane au fost declarate vindicate, iar 1.593 (cu 1 mai mult faţă de sâmbătă) au decedat.

"Este vorba despre un bărbat de 69 de ani din Oradea. Acesta a fost internat la Spitalul Judeţean, în secţie ATI, din 14 septembrie şi a decedat ieri seară. Avea şi diabet zaharat de tip 2 şi era nevaccinat", a explicat dr. Rahotă duminică pentru BIHOREANUL.

În evidenţa autorităţilor, în județ sunt 727 de cazuri active.

În spitalele din judeţ sunt internate 138 de persoane, dintre care 28 (în creştere cu 7 faţă de ziua precedentă) sunt în stare gravă, în secţii de Anestezie-Terapie Intensivă specializate în tratarea Covid. Dintre pacienţii internați la ATI, 5 sunt din alte judeţe (Alba, Arad şi Timiş, Maramureş şi Hunedoara).

Creștere în Oradea

Şi ratele de infectare sunt în creştere. Datele transmise duminică de DSP şi Prefectură arată o creştere destul de importantă în municipiul Oradea, cu 37 faţă de precedenta raportare.

Dacă în cursul zilei de sâmbătă, Oradea figura cu 287 de cazuri active (incidenţă de 1,27 cazuri Covid la mia de locuitori), duminică dimineaţă, numărul celor diagnosticaţi urcase la 324, iar incidenţa cumulată a cazurilor ajunsese la 1,44 la mie.

Pe primul loc în topul incidenţelor se numără în continuare comuna Gepiu, cu aceleaşi 11 cazuri şi incidenţă de 5,32, iar pe locul 2 este comuna Brusturi, în creştere, cu 12 cazuri active și incidenţă de 4,32.

În ultimele 24 de ore, în Bihor s-au vaccinat anti-Covid 319 persoane, în total având schema de vaccinare completă 141.556 persoane.

Vezi mai jos rata infectărilor pe fiecare unitate administrativ teritorială în parte!