Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au anunţat miercuri, printr-un comunicat comun, că în urma testelor efectuate în ziua precedentă au fost diagnosticate încă 25 de persoane cu Covid, fiind a doua zi la rând cu un număr atât de mare de infectări, după ce marţi au fost anunţate 23 de infectări.

Cele 25 de noi cazuri Covid au fost depistate după ce marţi s-au făcut 569 teste, ceea ce înseamnă că 4,39% din totalul acestora au avut rezultate pozitive, indicând prezenţa coronavirusului.

"Sunt destul de multe focare familiale, persoane care au fost în contact cu cazuri Covid confirmate anterior, dar şi cazuri răspândite mai ales în Oradea, Sânmartin, Tinca, Pietroasa şi Săcueni", a declarat dr. Daniela Rahotă, directorul executiv al DSP Bihor, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acesteia, deocamdată nu se cunoaşte dacă aceste 25 de persoane erau vaccinate sau nu.

Odată cu noile cazuri, numărul total al persoanelor infectate depistate în judeţ de la începutul pandemiei până în prezent a urcat la 29.570. Din acest total, 27.869 cazuri au fost vindecate.

La zi, în Bihor sunt 122 de cazuri Covid active, 32 de persoane infectate fiind spitalizate, dintre care 8 în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Pelican.

În ultima zi, un pacient al acestei unităţi şi-a pierdut viaţa pe fondul infectării, dar şi al preexistenţei mai multor afecţiuni cronice. "Ultimul deces este al unui bărbat din Groşi în vârstă de 73 de ani, internat pe 16 august. Persoana era nevaccinată şi avea, pe lângă infecţia cu Covid, şi insuficienţă renală, trombocitopenie (n.r. – boală a sângelui determinată de scăderea imunităţii), obezitate şi demenţă", a explicat directoarea DSP Bihor.

Cu acest deces înregistrat în ultimele 24 de ore, numărul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns în Bihor la un total de 1.579.

În ce priveşte vaccinarea, în cursul zilei de marţi au fost administrate în întregul judeţ doar 285 doze de ser anti-Covid, până în prezent fiind vaccinate complet 119.351 persoane, adică puţin peste 21% din populaţia eligibilă.